Huttentocht Italië - Dolomieten

Huttentocht Italië – Dolomieten 

Vanaf € 925 ,-p.p.

Altijd al de zon op willen zien komen vanaf de top van de berg? Dan is een huttentocht zeker iets voor jou!

De Dolomieten in Italië staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco en vormen dan ook het mooiste skigebied ter wereld! Oneindige pistes, magische uitzichten, sneeuwzekerheid, heerlijk eten, goede koffie en vriendelijke mensen. Dit is de perfecte bestemming voor de meest verwende wintersporter.

 

Hou me op de hoogte

 

Hoe werkt een huttentocht?

Ons goed doordachte programma maakt optimaal gebruik van alles wat de Dolomieten te bieden hebben. Tijdens de skihuttentocht vermijden we de drukte van de Sella Ronda en genieten we van de prachtige omgeving.

De berghutten zijn gezellige, comfortabele “bergpensionnetjes”.

Natuurlijk is het nooit een 5 sterren hotel maar we hebben wel een 5 sterren uitzicht en sfeer! Het ontbijt en avondeten in de hutten is erg goed en inclusief. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. Er is een douche en alles is natuurlijk prima verwarmd. Je slaapt op meerpersoons kamers. Tegen meerprijs en afhankelijk van beschikbaarheid kun je kleinere kamers reserveren.

Wie kan er mee?

De tochten zijn geschikt voor redelijk gevorderde skiërs.

Je moet een rode piste zonder problemen op een redelijk tempo kunnen nemen. Zwarte pistes en off-piste doen we enkel in overleg. We zullen eventueel differentiëren (verschillende niveau mogelijkheden aanbieden). Leeftijd maakt niet uit.

Snowboarders kunnen ook mee maar moeten een meer dan redelijk niveau hebben.

De gids zal al het mogelijke doen iedereen het maximale te bieden. Uiteraard bepaalt iedereen zelf wat hij of zij wil en kan. De gids adviseert enkel in de te nemen route.

Alleengaanden

Deze tochten zijn echt fantastisch voor mensen die alleen op vakantie gaan! We hebben iedere week wel een paar mensen die het leuk vinden alleen met een groep op pad te gaan. Zo ben je meestal met een leuke mix van alleengaanden, stellen en groepjes. Op facebook kun je altijd vragen/kijken wie er een bepaalde week meegaan.

Kinderen

Vooral in de vakantieweken hebben we vaak ouders met kinderen. Super leuk natuurlijk om met andere kids op avontuur te gaan.

Twee Variaties

Huttentocht Dolomieten € 925,-

Dag 1 zaterdag:

We verzamelen vanaf 11.00 uur in hotel Wolkenstein (Str. Plan da Tieja 14/16; pas op dit is bij St. Christina niet Selva of Wolkenstein!). Vanaf hier kunnen we skipassen materiaalhuur en eventueel andere zaken organiseren. Ook geven we tips waar je de rest van de dag zelfstandig kunt gaan skiën/boarden. Om 16.00 uur verzamelen we weer voor vertrek naar de eerste hut in St. Christina, onderaan de Col Raiser lift. Achter de sneeuwscooter worden we naar onze eerste hut getrokken…Of je mag natuurlijk achterop. Een eerste avond om kennis te maken en alle informatie over de rest van de week te ontvangen. De super vriendelijke gastvrouw heeft misschien wel haar zelfgemaakte naaldboom-Schnapps.. Pas op, op eigen risico…

Dag 2 zondag:

Vandaag gaan we op weg, via St. Christina en de stenen stad met haar losjes rondgestrooide rotsblokken van zo’n kilo of duizend..naar het Val di Fassa. We komen langs de voet van de steile wanden van Sasso Lungo en haar twee zusters die als drie waaksters op ons neerzien. Dan steken we het dal over en komen in het onbekende maar prachtig gebiedje van Alba-Pozza di Fassa. We  slapen in een fantastische hut, weg van alle drukte en eigenlijk zoals je denkt dat een hut er uit moet zien. De dag eindigt met een drankje op het terras met de enkel voor ons ondergaande zon…

Dag 3 maandag:

En dan alweer een verrassing. Voor het ontbijt kunnen we de eerste afdaling maken. Deze niet te moeilijke bosafdaling is echt heerlijk. Als eerste de verse sneeuw op, sporen trekken over de ribbeltjes, daar wordt je lekker wakker van. Na het ontbijt met de dan vers gebrachte broodjes gaan we op weg via Arraba richting de voet van de Marmolada.  Deze hellingen liggen allemaal op het noorden wat betekend dat de sneeuw hier het beste is van de hele Sella Ronde. Lunchen kunnen we in de hoogst gelegen Pizzeria met echte steenovenpizza’s..de echte! We slapen in een hut dicht bij de gondel van de Marmolada.

Dag 4 dinsdag:

’s Ochtends lekker op tijd op om als een van de eersten de dan fantastische afdaling vanaf de Marmolada te maken. Het woord uitzicht is bijna te klein voor wat je hier ziet. Vanaf zo’n 3300 meter lijken de Dolomietjes heuvels..Zo helemaal vers geprepareerd en leeg, een van de mooiste afdalingen van het gebied. Vanaf het hoogste punt van de Dolomieten geeft ‘de koningin’ ons een magische 12 kilometer. Het is dat je wilt stoppen om foto’s te maken anders moet je wel stoppen vanwege het zuur in je benen.. de afdaling gaat maar door! Maar deze dag hangt aan elkaar van hoogtepunten.. na de Marmolada komt ‘de verborgen kloof’. De bevroren watervallen en grotkapelletjes zullen iedereen tot zwijgen brengen.. Via alweer een nieuw gebied, Civetta komen we bij onze hut.

Dag 5 woensdag:

Met de bus gaan we naar het mondaine Cortina D’Ampezzo. Hier zijn ooit Olympisch winterspelen gehouden. Prachtige ruige rotsen waar je precies onder skiet en de pistes zijn heerlijk rustig omdat alle bontjassen natuurlijk beneden op het terras zitten.. De sneeuw is ook nog super omdat we ook hier weer heel hoog zitten. Een vaak vergeten machtig gebied! We slapen in een hut in dit gebied zodat we het helemaal kunnen ve
rkennen.

Dag 6 donderdag:

Vandaag verkennen we de andere kant van Cortina. Onder meer met een stoeltjeslift die ons tussen rotswanden voert die zo hoog zijn dat we weer eens nederig en klein worden. Aan het eind van de dag gaan we via het gebiedje Cinque Torre naar de Lagazuoi. Onovertroffen zonsondergangen en als je op tijd wakker bent zonsopgangen. Werkelijk een bird’s-eye view.. en ja we hebben hier wel arenden gezien!

Dag 7 vrijdag:

Vandaag alweer een cadeautje! Via de kloof aan de achterkant van de Lagazuoi met een mega grote bevroren waterval en te veel plaatsten voor foto’s, komen we bij een arrenslee. Paarden trekken ons met touwen naar de volgende lift. Via het Alta Badia en Pralongia gaan we langzaam richting het Val Gardena. We slapen weer in onze eerste hut. De eigenaresse zal ons verwennen alsof we geleden hebben de afgelopen week… De eigenaar trekt ons weer aan een touw achter de sneeuwscooter naar haar toe.. Een gezellige laatste avond met grote verhalen en kleine hartjes.

Dag 8 zaterdag:

Deze dag is ter vrije besteding. Je hoeft zelfs niet eens een skipas te hebben voor deze dag. Je kunt per ski bij hotel Wolkenstein komen waar we begonnen zijn. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de heerlijke 12 km lange afdaling naar Val de Anna.. en daar de beste Apfelstrudel van de Dolomieten proeven…Dan weten we helemaal zeker dat je weer terug komt!

Huttentocht deluxe

Dit seizoen standaard in ons programma voor Privégroepen! Deze tocht is als de Dolomieten huttentocht maar…

 • Waar mogelijk kleine kamers van maximaal 4 personen en op aanvraag en beschikbaarheid 2 personen.
 • Zeer verzorgde maaltijden met bijv. in een van de hutten een drie gangen menu met keuze uit 4 a 5 voorgerechten, 3 a 4 hoofdgerechten en 4 a 5 nagerechten. Kalfswangetjes, wildgerechten, truffel pasta etc. zijn voorbeelden van deze maaltijden.
 • Standaard rugzaktransport
 • Hottub of sauna mits beschikbaar in een van de hutten
 • Mogelijk heliskiën

Het blijft een huttentocht…maar voor verwende gasten! Vraag om een offerte en de mogelijkheden.

Huttentocht met eigen groep

Met een eigen groep van minimaal 8 personen hebben we huttentochten op maat. Je kiest dan:

 • in welk land,
 • hoeveel dagen,
 • in welke hutten
 • met welk comfort,
 • en welke route.

Voorbeelden zijn:

 • Een midweek Dolomieten
 • Een week in Frankrijk
 • Een tocht door 5 mega gebieden in Oostenrijk
 • Off piste

Laat ons weten waar, met wie, welke voorkeuren en wanneer en we doen een fantastisch voorstel.

Wat neem je mee?

De paklijst:
 • De normale wintersportspullen
 • Gemakkelijke kleding/schoenen/slippers voor in de hutten
 • Eventueel oordoppen
 • Muziek, evt. wat spelletjes of een boek voor de avonden

De bagage gaat mee in een rugzak. Bedenk dat je niet veel nodig hebt. Een gewicht van 4-6 kg is prima mogelijk. Overigens skiën we zoveel mogelijk zonder rugzak en zetten deze altijd eerst weg. Meestal bestaat de mogelijkheid van rugzak transport. We skiën dan de rugzak naar het dal  en deze wordt per taxi vervoerd naar de volgende hut. Kosten ±35 euro p.p. afhankelijk van hoeveel mensen dit willen. Let op! Je moet dus wel een stuk skiën met de rugzak. Dus ook dan niet te veel meenemen.

Extra bagage: een kleine tas met extra spullen kunnen we eventueel opslaan voor de tijd dat we onderweg zijn.

Materiaal:

Gewoon op ski’s of snowboard. Toerski’s zijn dus niet nodig. We kunnen helpen bij het huren van ski’s en board. Geef dit even door bij de reservering en onze gids regelt alles ter plaatse.

De skipas:

Je hebt een 8 daagse pas nodig voor de tochten.  Deze regelen we ter plaatse. De pasfoto maken ze digitaal bij de kassa. Voor de Dolomieten zou je kunnen volstaan met een 7 daagse pas als je de laatste dag niet wilt skiën.

Wijzigingen:

In geval van overmacht (bijvoorbeeld weer, liften die dicht zijn of organisatorische zaken) kunnen we van het programma afwijken. Ook de volgorde van gebieden kan veranderen. We proberen uiteraard de sfeer van de tocht intact te houden. Eventuele wijzigingen geven we zo vroeg mogelijk door.

Reisverzekering

We gaan er vanuit dat iedereen een geschikte reisverzekering heeft afgesloten. Onze skileraren/skigidsen kunnen op geen enkele wijze verantwoordelijk gesteld worden.

Reserveringsformulier


  Startdatum: (iedere zaterdag vanaf 1-12)

  Locatie:

  Gereserveerd en dan?

  Na verzending van je reserveringsformulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op om evt. vragen en bijzonderheden door te nemen. Wanneer alle vragen zijn beantwoordt, ontvang je een factuur per email. Als deze is voldaan staat de reservering vast. Je krijgt geen extra bevestiging van betaling.

  Voor alle vragen stuur gerust een mail aan [email protected] of bel met 06 – 506 375 77.

  Super Skisafari in Salzburgerland?

  [ LOCATIE ], Oostenrijk van 16 t/m 23 maart

  Meer informatie over deze reis?

  Meer weten?   Vraag het ons!